11.6.2014

    Valmetille 200 miljoonan euron tilaus Ruotsista

    Valmet on valittu päälaitetoimittajaksi Södra Cellin Värön sellutehtaan uudistukseen Ruotsissa. Tilaus on osa Södra Cellin yli 400 miljoonan euron investointia Värön sellutehtaan vuotuisen tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi 425 000 tonnista 700 000 tonniin. Valmetin tilauksen arvo on noin 200 miljoonaa euroa.

    Valmetin toimitukseen sisältyvät uusi jatkuvan keiton keittämö sekä puunkäsittelyn, kuitulinjan, hauhdutinlaitoksen, soodakattilan ja kaustisointilaitoksen, hiutalekuivaimen, kuivatuskoneen ja paalauskoneen uudistukset. Uudistetun Värön sellutehtaan on arvioitu käynnistyvän vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

    ”Olemme iloisia, että Södra Cell luotti Valmetiin tässä merkittävässä tilauksessa. Tämä on vahva osoitus teknologisesta johtajuudestamme ja kilpailukyvystämme selluteknologiamarkkinoilla. Investoinnit selluntuotantoon ovat olleet aktiivisia ja Valmet on vahvasti mukana useassa käynnissä olevassa hankkeessa”, Valmetin Sellu ja energia -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Holmala sanoo.

    Valmetin tilauksen arvioitu työllisyysvaikutus on noin 650 miestyövuotta pääosin Ruotsissa. Suuri osa laitteista toimitetaan Valmetin Ruotsin toiminnoista: keittolaitos ja kaustisointi Karlstadista, kuitulinja, hiutalekuivain ja paalauskoneisto Sundsvallista sekä haihduttamo ja soodakattila Göteborgista. Puunkäsittely ja sellun kuivauskone toimitetaan Suomesta.

    Södra on Etelä-Ruotsissa toimiva 51 000 metsänomistajan yhdistys. Södralla on 3 800 työntekijää. Södra Cellin vuotuinen selluntuotanto on noin 1,6 miljoonaa tonnia..

    Share: