29.7.2014

    Eurooppaan syntyi uusi peleihin erikoistunut rahasto

    Pääomasijoittaja London Venture Partners on perustanut uuden alkuvaiheen rahaston eurooppalaisia peliyrityksiä varten. Mukana rahastossa ovat Nexon, Wargaming sekä amerikkalaisen peliyritys Zyngan toimitusjohtaja Don Mattrick.

    Rahaston sijoitukset liikkuvat 36 000 ja 360 000 euron välillä, ja sijoituksia on tarkoitus tehdä 20-25 vuodessa. Rahaston kokoa London Venture Partners ei kuitenkaan kerro.

    London Venture Partners on aiemmin tehnyt useita sijoituksia Suomeen. Se on sijoittanut muun muassa Supercelliin, Applifieriin, PlayRaveniin sekä BoomLagooniin.

    ”Uskomme, että Pohjoismaissa tapahtuu erittäin paljon. Yksi syy miksi olemme olleet innoissamme Suomesta, siellä olevan lahjakkuuden lisäksi, on Suomen valtion uskomattoman kannustava tuki”, London Venture Partnersin Paul Heydon sanoi TechCrunchin haastattelussa.

    Heydon kehuu Tekesin tukijärjestelmää yrityksille parhaaksi, jonka hän tietää. Tekes onkin rahoittanut useita London Venture Partnersin kohdeyrityksiä. Tekesin rahoituksen yhtenä ehtona on yrityksen oma rahoitusosuus, joka on vähintään neljäsosa tuettavan projektin kokonaissummasta..

    Share: