3.9.2016

    TUTLabissa voi tehdä melkein mitä vain

    TTY:n kuva-arkisto

    Tampereen teknillisessä yliopistossa avataan 7.9.2016 TUTLab, josta löytyy kaikki, mitä teekkari tarvitsee ideoidensa kehittelyyn. Uudenlaisessa, koko kampuksen yhteisessä oppimisympäristössä käytössä on viimeisintä huutoa olevia digitaalisen valmistuksen laitteita sekä ohjelmistoja töiden suunnitteluun.

    TTY:n uudessa TUTLabissa on käytössä 3D-tulostimia ja-skannereita, CNC-levyjyrsimiä, laserleikkureita, vinyylileikkuri, brodeerauskone, elektroniikkatyöpöytiä sekä käsityökaluja. Opiskelijat voivat käyttää tilaa maksutta esimerkiksi harjoitustöiden ja harrasteprojektien tekoon. Henkilökunta voi hyödyntää TUTLabia sekä opetuksessa että tutkimuksessa.

    ”TUTLab on paikka, jossa voi tehdä melkein mitä vain. Osaaminen kehittyy itse tekemällä ja yhdessä ongelmia ratkomalla! Opitut taidot auttavat opiskelijoita myös työllistymisessä”, projektipäällikkö Jussi Viljanen TTY:ltä kertoo.

    TUTLabin muodostavat tilaustyöpaja ProLab ja avoin FabLab. FabLab on Tampereen teknillisen yliopiston sovellus kuuluisasta globaalista FabLab-konseptista. Maailmanlaajuiseen verkostoon kuuluu yhteensä noin 600 FabLabia.

    ”Tavoite on opastaa digitaalisen valmistuksen ja käsillä tekemisen kokeilemiseen sekä oppimiseen eri tekniikoilla. On hienoa, että TTY on näin mukana kansainvälisessä tiimissä”, Viljanen sanoo.

    Yleisö pääsee kokeilemaan syksyllä

    TUTLab on jatkossa avoinna opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös suurelle yleisölle ja yrityksille. Tarjolla tulee olemaan erilaisia työpajoja, joissa laitteet ovat käytössä materiaalikustannuksia vastaan.  Yritykset voivat käyttää TUTLabia esimerkiksi tuotekehitykseen tai tyky-päivän järjestämiseen, tai hyödyntää opiskelijoiden osaamista kurssi- ja opinnäytetöissä.

    ”Tarvittaessa räätälöimme yrityksen tarpeita vastaavan tapahtuman tai palvelun. Yrityksille TUTLabin palvelut ovat maksullisia.”

    TUTLab Facebookissa: https://www.facebook.com/TUTprofab
    Lisätietoa FabLabeista http://fabfoundation.org/

    Share: